Léto v Hradci Králové 9-10.7.


Reproš dorazil ze severu a tak jsme se mohli přesunout do Hradce Králové na rodinnou oslavu, neboť Pájův starší bratr úspěšně dokončil svá studia a je z něj "pan inženýr architekt". Za celé dva dny jsme toho stihli ale mnohem více :-)


Na oslavnou zahradní garden party dorazila i rodina Honzovy přítelkyně. Bylo to moc milé neboť její maminka hraje na tahací harmoniku, Pája všem ugriloval výborné maso a k pití se podával 20-letý cognac Prunier. 

V  neděli jsme společně vyrazili na bojiště rakousko-pruské bitvy u Chlumu 1866. Do Hradce Králové jezdím již šestým rokem a tak byla ostuda, že jsem teprve nyní zavítala k památníku a zjistila kdo, kdy a proč tu bojoval. Musím taky moc pochválit celou expozici, která je velmi jednoduše, účelně a moderně zařízená. Pokud budete v okolí HK určitě sem zajeďte.


Odpoledne jsme ještě zajeli za Pájovou tetou do České Skalice a celý víkend jsme zakončili společným 6 kilometrovým výklusem a koupačkou na Stříbrném rybníku. Mile mě překvapilo, že se tu neplatí vstupné a přesto byla voda (zatím) obstojné kvality. V podvečer už tu ani nebylo takové teplo a spousta lidí.

Komentáře

Oblíbené příspěvky