Palivo pro běžecký trénink: Brokolicový hamburger

Dneska jsem měla ohromnou radost, protože náš tradiční středeční výběh měl rekordní účast 16 běžců. Juch, juch. Skvělou běžeckou trasu vymyslel Péťa Kadavý (10 km, konec ve vratislavském pivovaru). A na co jsme běželi? Přeci na skvělý vegetariánský burger :-). Recept níže.


Brokolicový burger (4 porce)
1 brokolice
1 cibule
3 stroužky česneku
50 g strouhané goudy
50 g mouky (použila jsem 25 g rýžové a 25 g ovesných klíčků)
1 větší vejce
lžíce lahůdkového droždí, sůl, pepř

Brokolice nalámeme na růžičky a na páře vaříme na skus (barva musí zůstat zelená). Mezitím do mísy nastrouháme sýr, na jemno nakrájíme cibulku a prolisujeme česnek. Brokolici propláchneme studenou vodou, necháme okapat a přidáme spolu s vejcem do misky. Vše jemně rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme mouku, lahůdkové droždí,osolíme a opepříme dle chuti. Těsto by mělo být mírně lepivé. Tvarujeme placičky, které pečeme na papírem vyloženém plechu 180°C/20 minut.

4 burgerové housky (my použili celozrnné finské toasty)
2 rajčata
2 menší červené cibule
půlka cukety
bio grilovací bylinkové koření, kečup, hořčice (my ujíždíme na švédské Slotts stark)

Mezitím si vytvoříme zeleninu a opečeme housky. Zeleninu ogrilujeme na mírném plameni na pánvi. Krájíme na širší plátky a posypeme kořením, nesolíme. Rajčata dáme až na konec, dělají se velmi rychle. Vše by mělo být měkké, poté vyndáme a v toastovači/na sucho na pánvi opečeme housky. Vyndáme z trouby placičky, obě půlky housky popatláme kečupem, hořčicí a vrstvíme zeleninu. Na vrch přidáme brokolicovou placičku a přikryjeme druhou půlkou housky. 

A nezapomeňte, že ze správného burgeru padají kousky a odkapává šťáva, ubrousky výhodou :-)

Komentáře

Oblíbené příspěvky