středa 25. května 2016

Křupavé domácí müsli

Párkrát jsem se někde zmínila, že doma peču vlastní křupavé müsli a několik kamarádů mě poprosilo o recept. Dopředu říkám, že nejde o zdravou variantu, používám v něm totiž salko. Vzhledem k rychlosti "vypaření" z naší spíže ho ale považuji za chutnou variantu. 

Smícháme v misce půlku vloček, pytlík (spařeného) sušeného ovoce, ořechy a půlku salka. Vše pečlivě promícháme, rozprostřeme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme při 180°C do zlatova. Při pečení nezapomeneme čas od času promíchat. 

Oblíbené varianty:
kokos + brusinky
sušené švestky + strouhaný perník + slunečnicová semínka sušená jablka + vlašské ořechy + skořice
meruňka + vanilkový extrakt + mandle

Žádné komentáře:

Okomentovat