Silvestrovská apalucha 30.12. - 3.1.

Rok s rokem se sešel a my jsme opět s partou vyrazili na rozlučku se starým rokem, tentokrát k nám na chalupu do Rokytnice. A co všechno jsme na horách bez sněhu podnikli?

Už při cestě do základního tábora jsme podnikli drobnou odbočku do výletního areálu U Čápa v Příchovicích. Je skvělé, že tahla zapadlá část Jizerek znovu ožívá. Od konce srpna zde točí své vlastní 12° pívo "Světoběžník Járy Cirmana", pořádají spoustu akcí pro děti. Vzali to za dobrý konec. Jen to pivo mi přišlo trochu mdlé, ale atmosféra horské chalupy s vůní sladu je báječná.
Další den už byl Silvestr a my jsme krom krátkého výběhu do kopců a objevení mrtvé srny (kterou jsem nahlásila hlídce Hnutí Duha a prý to vypadá na RYSA!!), jen ukuchtili spoustu dobrot, nu a pak slavili... 
Vzhledem k tomu, že jak na Nový rok, tak po celý rok, vzali jsme to vážně a aktivně vyrazili na Dvoračky. Moc milá byla návštěva Miloše a Ňufa s přáním do nového roku a taky výborné kyselo s domácí houskou. 
V sobotu se naše parta smrskla na pouhých 7 odvážlivců, kteří se vydali do Jakuszyc, odkud jsme běželi na Orle. Vřele doporučuji jejich svařák (voňavý, né žádná ohřátá Galanka) a skvělé bramborové pirogi. Mňam. Pak jsme ještě vyjeli k Wodospadu Kamienczyka, kde člověk za 50 Kč nafasuje zelenou helmu a vydá se do soutěsky k mohutnému vodopádu. Kdo chce ušetřit může celou scenérii pozorovat z oploceného "výběhu" u horské chalupy na kopci. Jen se připravte na štrůdly turistů a pěkně hrbolatou cestu ke vstupu. No a večer jsme si užili ruskou ruletu, strejdovi do naší květákové polévky spadl střep. Naštěstí jsme všichni přežili... Nedělní úklid jsme zvládli v rekordním čase 2 hodin i se snídaní.

Moc děkuji kamarádi za příjemně strávené chvíle a kdo by rád viděl i nějaké ty obrázky, může se podívat na Rajče.

ps.: A ponaučení do roku 2016? Zadek do fotopasti nepatří, viď Péťo?!

Komentáře

Oblíbené příspěvky