Jak jde čas s Rangem

29. ledna oslavil náš psí mlaďák 8. měsíc. Žádné velké jubileum, ale z malého uzlíku se stal pořádný aktivista...

A jaký náš bavorský barvář je? Srovnávám to s popisem plemena ze stránek barvar.cz, protože nám leckdy připadá, že nám v Kondraci vyšlechtili něco úplně jiného :-)
  • Málo štěkající,...- Tak hned první slovo našemu milánkovi vůbec neodpovídá. Mužný baryton, kterým vyštěkává naši psí stařenku z boudy nebo popichuje kocoura minimálně jednou za hodinu, již patří ke koloritu naší zahrady.
  • klidný, inteligentní ale náročný na pohyb.- V rámci využití volného času běhá z jedné strany zahrady na druhou. Pokud otevřeme dveře, je jako velká voda hned na chodbě. Po odpoledních si pořádá vlastní verzi braných závodů, kdy běhá s kbelíkem diagonály zahradou. Je schopný udržet se na předních packách a vyšplhat tak kocourovi do misky se žrádlem. Má obrovskou sílu a je velice houževnatý. Při teplotách kolem - 5 °C spí rád venku na sněhu.
  • Jeho vztah k cizím lidem je velmi nedůvěřivý. Což bohužel ne-e. Na procházkách chodí na volno, ale pokud spatří na 200 metrů člověka, běží za ním, hopsá a chce pohladit. Když to byl malý a roztomilý 5 kilový uzlíček, lidé se usmívali. Dnes má již 22 kg a nikdo nejásá, když proti nim běží náš nevycválaný dorostenec. Odnaučit ho tento zlozvyk je hlavní cíl jara.
  • Oddaný svému pánovi. - tady to sedí zcela určitě. Rango miluje kontakt s celou rodinou, je velmi mazlivý. Miluje polehávání někde poblíž nás. Vždy se dotýká alespoň packou nebo čumákem.
  • Nemá rád vodu. - Už u chovatele se všechna štěňata při deště běžela s jekotem schovat pod keřík.
  • Je neagresivní a nebojácný.- Oproti naší nevyzpytatelné bíglí dámě, která pro kontrolní zavrčení nejde daleko, Rangovi můžeme sebrat kosti, hračku nebo se mu hrabat v misce. Má to na háku. Nebojácný už ovšem úplně není. Tento týden dostal hysterický záchvat při pohledu na mini göttingenská prasátka v Machníně....
Ať už je ale jakýkoliv, máme ho moc rádi a už si tu naši zahradu bez něj nedokážeme představit. I když tam máme několik obrovských kráterů, uprostřed stolu vyhryzanou díru do dřeva a nášlapné miny umně rozmístěné po celé ploše pozemku. JE NÁŠ! :-)

Komentáře

Oblíbené příspěvky