Soustředění Horní Mísečky, chata Kleč 6.-8.12.

První společné soustředění našich nově vzniklých tréninkových skupin mladšího dorostu a starších žáků probíhalo v okolí Horních Míseček. Základnou Pája zvolila ubytovnu Kleč, která sice nebyla nijak nóbl, ale pro naše účely byla ideální- stopa před dveřmi, velká společenská místnost, sněhu mraky... 
V pátek jsme s obavami vyrazili po vlastní ose do Krkonoš. Cestou nás doprovázel Xaver  a tak bylo na silnicích boží dopuštění. Po příjezdu na Mísečky nás uvítaly hromady sněhu, vítr ale žádná brutální chumelenice to nebyla. Raději jsme si ale odpustili večerní projetí na běžkách, jen jsme se hromadně protáhli a nechali svěřencům čas na hry.
V sobotu ráno venku ještě pořád fučelo, ale lákání běžek ustájených v lyžárně se nedalo odolat. Rozdělili jsme se na dvě skupinky a vyrazili do stop. Bohužel toho nebylo projeto moc (asi 5km), takže spolu s dalšími lyžaři soustředícími se na Mísečkách jsme bojovali o každý metr stop. Přesto jsme potrénovali techniku a před obědem ještě zvládli zápas ve sněhovém rugby. Odpoledne Pája s Davym nachystala LOB, který pro někoho byl vůbec první lyžařskou zkušeností s mapou. Vyhrála Bára, 2.Anička a 3.místo vybojoval Kuba. Večer jsme ještě stopovali Mikuláše, čerta a anděla + proběhlo Mistrovství chalupy v micro-o, kde slavně zvítězila Miška s Káťou.
Neděle už byla lyžařsky přívětivější. Projety byly závodní tratě od 2km po 10km, takže jsme měli spoustu příležitostí kam vyrazit. Jen se nám nepovedlo probojovat se do bufáče na Rovince a museli jsme vzít za vděk bufetem na stadionu ( výborný vývar a čokoláda). Pak jsme ještě trochu oprášili lyže a vysoukali se po sjezdovce na ubytování. Někdo po obědě vyrazil domů, jiní se ještě jeli vyklouzat na tratě.

Na fotky se můžete podívat u Petra Hápa. Holt parádní soustřeďko!


Komentáře

Oblíbené příspěvky