Svatovalentinská hřebenová túrka 14.2.

I u nás na severu Čech je letos sněhu jako šafránu a tak místo romantických projížděk zasněženou krajinou, svařáku na Hřebínku a ovocných knedlíků na Smědavě jsme v neděli nazuli pohorky a vyrazili pěšky. 
Jeřmanice - Rašovka - U Šámalů - čevapčiči (Pláně pod Ještědem) - po modré sklouznutí do Hanychova- geniální citronovo- borůvkový trhanec (hospůdka Čerti na Ještědu).


Bylo tak mlhavé, šedé a lezavé počasí, že jsme byli široko daleko jediní turisti a pokud nepočítáme z Osečné běžícího Juniora, tak snad i jediní návštěvníci Ještědského hřebenu. U Šámalů Péťa vytasil ze svého kouzelného batůžku lahvinku šampaňského a Zuzka přidala domácí sušenky.... Taky máte tak rádi oslavy jen tak? Já moc. Prostě uprostřed mlhy, nás pět a slavíme, to že jsme :-)


Cestou na Pláně se nám trochu motaly nohy, ale první pomoc v podobě obědu pomohla. Taky tam padlo rozhodnutí, že v tomhle počasí výš už nepolezeme a tak jsme se spustili do nížin, sebrat pár kešek v Horním Hanychově. Celý výlet jsme zakončili fotkou na sněhu, což má v letošní (ne)zimě téměř stejnou hodnotu jako foto s živým Yettim. No a hlavně jsme si vychutnali gurmánský zážitek u Čertů na Ještědu. Bohužel jsme neokusili hlavní chod, jen trhanec s borůvkami, ale jeho chuť mi v paměti opravdu vydržela :-). Doporučujeme.

Tak kam příště?

Komentáře

Oblíbené příspěvky