úterý 23. února 2016

Domácí Flapjack

V létě na kempu ve Finsku jsem začala ujíždět na ovesných sušenkách Flapjack. Jemná chuť, sytost, oříšky ale ta cena! Nezbylo než vymyslet něco podobného, vyrobeného z domácích surovin.... Takže, kdo na nich ujíždí také a rád jednoduché recepty, nechť vyhrabe kuchařské náčiní a jde do toho.
Domácí Flapjack sušenky
3 měkké banány (nejlépe uzrálé "tečkované")
250 g jemných vloček s klíčkem
250 g pšeničných klíčků
3 lžíce medu
2 lžíce javorového/datlového sirupu
dle chuti ořechy/sušené ovoce na kousky

Ve větší míse rozmačkáme banán, přidáme vločky a rukou pořádně propracujeme. Přidáme med a sirup, opět promícháme. Na konec přidáme oříšky/semínka nebo sušené ovoce dle chuti. Já mám nejraději vlašáky a pekanové ořechy. K zahození nejsou ani sušené meruňky, brusinky, švestky.... Vše rukou "uhňácáme" na malý pekáček vyložený pečícím papírem. Vrstva by měla mít 2-3 cm! Pečeme cca 10 minut na 180 °C (pozor, ať je nespálíte). V sušenkách není nic, co by nešlo jíst za "syrova", pečení slouží jen k tomu, aby jste je mohli nakrájet do tvaru sušenek.

Skladuji v krabičce v ledničce.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat