Tervetuloa kesälomalle a domácí čokoládová zmrzlina 30.5.

ps.: Tervetuloa kesälomalle = Vítejte letní prázdniny. Pro nás v tomto roce 3-měsíční. Začátek trávíme ve Finsku (kde trvají červen - červenec) a konec si lupneme už doma v Čechách. No, řekněte, nevyplatí se to? :-)
Čokoládová zmrzlina (vegan)
1 plechovka kokosového mléka
3 lžíce medu/javorového sirupu
200 g hořké čokolády
( hrst kakaových bobů)
Kokosové mléko vyšleháme s medem. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni (kousek si necháme, nastrouháme a posypeme zmrzlinu před "odchodem" do mrazáku). Smísíme s mlékem, vmícháme kakaové boby, posypeme strouhanou čokoládou a dáme na 2-3 hodiny do mrazáku (v uzavřené misce).
Před použitím je dobré cca na 45 minut umístit do ledničky. Zmrzlina změkne a má "italskou" konzistenci.
Recept inspirován Kuchařkou ze Svatojánu. Foto: Pinterest
Komentáře
Okomentovat