sobota 30. května 2015

Tervetuloa kesälomalle a domácí čokoládová zmrzlina 30.5.

Dnes (v sobotu!) si děti šly do školy pro vysvědčení. Linnea i Anttijussi prošli do dalšího ročníku na výbornou. Od zítřka mají letní prázdniny! Večer jsme to oslavili společnou večeří se sousedy. Velký úspěch opět slavila domácí čokoládová zmrzlina. A přitom je tak jednoduchá. Recept níže.

ps.: Tervetuloa kesälomalle = Vítejte letní prázdniny. Pro nás v tomto roce 3-měsíční. Začátek trávíme ve Finsku (kde trvají červen - červenec) a konec si lupneme už doma v Čechách. No, řekněte, nevyplatí se to? :-)


Čokoládová zmrzlina (vegan)
1 plechovka kokosového mléka
3 lžíce medu/javorového sirupu
200 g hořké čokolády
( hrst kakaových bobů)

Kokosové mléko vyšleháme s medem. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni (kousek si necháme, nastrouháme a posypeme zmrzlinu před "odchodem" do mrazáku). Smísíme s mlékem, vmícháme kakaové boby, posypeme strouhanou čokoládou a dáme na 2-3 hodiny do mrazáku (v uzavřené misce)
Před použitím je dobré cca na 45 minut umístit do ledničky. Zmrzlina změkne a má "italskou" konzistenci.

Recept inspirován Kuchařkou ze SvatojánuFoto: Pinterest

Žádné komentáře:

Okomentovat