10mila Stockholm 26.4.-6.5.

V našem oddíle se pomalu stalo tradicí jarní soustředění ve Švédsku zakončené účastí na 10mile. Po dva roky mi do toho vždy něco vlezlo, ale letos jsem si to nemohla nechat ujít...
Vyjížděli jsme v pátek po obědě, směr Rostock, kde jsme nasedali na trajekt. Po nalodění jsme rychle obsadili volná místa na bivak a pod dohledem utečenecké skupiny z Azerbajdžánu jsme mohli spát. Ráno se této skupince nepodařilo nastartovat a tak z trajektu svůj tranzit tlačili. To jsme se tomu ještě smáli...
Ubytování jsme byli v Ekuddenu v přírodní rezervaci Gäle 30 metrů od moře i mola, na kterém se úžasně trávila volná odpoledne.
Celý týden jsme se věnovali tréninkům v nádherných a náročných švédských terénech,  hraní Česka a poznávání okolí. Nezapomenutelná pro mě byla Uppsala, kde právě probíhala promoce tamních studentů. Celé město vyšlo do ulic, na dvorech se konaly párty.... paráda. Dalším fajn výletem byl Stockholm, kdy za špatné parkování obdržela 3 auta pokutu celkem za 1500Kr. Večer jsme pak ještě vyrazili ve Stockholmu na hokejový zápas Česko- Bělorusko. Vyhráli jsme- alespoň malá satisfakce za ty pokuty :).
  
Víkend patřil konečně 10 mile. Jako první z naší JWOC 2013 výpravy běželi dorostenci. A že je bylo na shromaždišti slyšet.  Bandaska dorazil z prvního úseku na 6.místě, Barča po něm na 8.místě. Další dva úseky už tak dobře nešly,ale bylo z toho nakonec hezké 21.místo. 
My ženy jsme stavěly dokonce 2 štafety. Po tvrdé nominační bitvě jsem běžela 4.úsek v áčku a byl to můj nejpovedenější závod za poslední dva roky. I zbytku týmu se docela dařilo a tak jsme stahovaly sekyru z prvního úseku až na  konečné 130.místo.


Kluci se na závod chystali vážně vážně. Během týdne několikrát měnili úseky, pořádali válečné porady, fotili se na mole...no profesionálové, co vám budu povídat. Na druhou stranu musím připustit, že závod zaběhli excelentně. O místo se zlepšili o proti loňskému roku a využili i zaváhání Turnova, který o místo porazili. Suma sumárum 71.místo.

Cesta domů byla taky dost zajímavá. V pátek nám totiž u jednoho tranzitu prdl klínový řemen, ale jako rození optimisti jsme věřili, že to do ČR dojedeme. Bohužel. V Södertälje jsme museli  nechat auto i s mírně zpruzenou posádkou, která chtěla taky domů. Dorazili v úterý a to je konec vyprávění o švédské výpravě :).

Pokud budete chtít mrknout na nějaké obrázky z naší o-dovolené můžete mrknout na KadehoKřému nebo moje sandálkaří stránky

Komentáře

Oblíbené příspěvky