Podzimní chutě: Hlívové škvarky s pohankou a majoránkou

Za okny nám už pomalu začíná padat sníh, ale na mém dnešním obědovém talíři se skvěl tento podzimní recept. Jedná se o jednoduché lehké jídlo vhodné i před běžecký trénink.

Ingredience: 2 hrsti pohanky, 2 větší trsy hlívy ústřičné, půlka cibule, 3 stroužky česneku, majoránka, sůl, pepř

Hlívu nakrájíme na úzké proužky a pražíme na oleji/sádle- nesolíme! Když začne hlíva zlátnout přidáme na jemno nakrájenou cibulku a rozdrcený česnek. Mezitím na vedlejší pánvičce necháme rozehřát pohanku. Až se rozvoní, zalijeme ji horkou vodou, osolíme a necháme vodu pomalu vypařit. Směs hlívy, česneku a cibule upečeme dozlatova a osolíme, poté vše přimícháme do již uvařené pohanky. Dochutíme pepřem, solí a několika rozemnutými hrstmi majoránky. Dobrou chuť!

Komentáře

Oblíbené příspěvky