Koulení kola z lednice do Brna 5.10.

O co vlastně jde? Kdysi dávno se v šenku nad džbánkem vína vsadil kolářský mistr Birk, že zvládne za svítání porazit strom, vyrobit z něj loukoťové kolo a dokoulet ho do Brna dříve, než slunko za městské hradby zapadne. Povedlo se mu to.
A tak od roku 2005 CK Kudrna pořádá recesistický závod, kdy se koulí 13kg loukoťové kolo z náměstí v Lednici přes Lednicko-Valtický park, Pálavu, Novomlýnskou přehradu až na brněnskou radnici.
Náš tým "Dámská jízda" (Ája, Maky a já) doprovázel Pája a zmíněné kolo. Prvním potíží bylo přepilování kulánku. Na náměstí jsme zůstaly jako poslední, což neuniklo hubatému komentátorovi (,, Holky, vás ještě dneska nikdo nepřeříz, co?"). 
Pak už jsme se celkem zmátožily a koulelo nám to parádně. Největší nešika jsem byla já, neboť na prvních km po štěrku jsem neustále kolo lovila z křoví. Na asfaltu už ale nebylo co zkazit, takže jsme si vykoulely 24.místo celkově a 1. mezi ženami. Večer jsme si na brněnské radnici užívaly vyhlášení, raut... pohodička. Nevím, jestli za rok zase, ale budu mát na tuto akci moc hezké vzpomínky! Díky Áji a Maky!

Komentáře

Oblíbené příspěvky