Kvarnerské ostrovy 17.-24.8.

I letos jsme dostali od mých rodičů pozvánku na jachtařskou dovolenou, a to se přeci nedá odmítnout.V Marině Sukošan jsme měli objednanou Bavarii 34 a hned druhý den po divadle Dobrodružingu jsme vypluli z přístavu.
Pája zkušeně kormidloval i plachtil, já jsem neméně zkušeně stonala. Z Dobrodružingu jsem si totiž odvezla angínu. Ve 30°C s horečkou, antibiotikama (bez sluníčka a alkoholu) a s cirkulárkou v krku... Naštěstí se to už za dva dny docela umoudřilo a mohla jsem se alespoň koupat.


Počasí nám celou dobu relativně přálo, jen jeden den jsme museli zůstat na ostrově Mali Lošinj v maríně, protože se na moři údajně ženili všichni čerti. Místo plachtění jsme si půjčili skútr a vyrazili do města Veli Lošinj. Další den už jsme mohli vyplout a tak jsme vyrazili na ostrov Ilovik, kde není ani jedno auto. Byl tam klid, hezké hospůdky a na každém rohu labrador. Asi místní maskot :). Po týdnu jsme naplněni dojmy dopluli do Sukošanu. Večer jsme zpestřili návštěvou Zadaru. Oproti loňskému září tu proudily šílené davy lidí, na ulicích byly roztažené restaurační zahrádky. Ještě že jsme spali v klidu našich kajut. Cesta domů proběhla rychle a bezbolestně :)

Komentáře

Oblíbené příspěvky