Uherčická renesance 15.-17.3.



Již od loňského října se chodím každé pondělí zabavit na OHBčko. Co že to je? Přeci organizátorský kurz Hnutí Brontosaurus. V rámci kurzu jsme po týmech chystali pracovně-zážitkovou víkendovku dle výběru. Naše skupinka se vydala pomáhat do Uherčic na renesanční zámek paní kastelánce Štěpánové a jejímu manželovi. Zámek není v nijak oslnivém stavu, právě naopak, ze 150 zdejších místností jich je opraveno 10.

Původně jsme měli hrabat přilehlý anglický park, ale napadl sníh, my jsme dostali roušky a volný vstup do nejvyšší věže, odkud jsme vyklízeli suť a staré okenice. Od sobotního odpoledne jsme se pak mohli naplno přesunout do hravých časů renesance. Snažili jsme se účastníkům zpestřit pobyt v Uherčicích Zámořskými objevy, nočními Přízraky středověku, bálem nebo nedělním divadlem, které udělalo fajn tečku za celou akcí.

I přes některé nepovedené aktivity a pár prapodivných účastníků to byla velká a většinou příjemná zkušenost. Do budoucna se chci ale raději věnovat programům pro děti. Jsou hravější, dají se lépe strhnout k blbinám všeho druhu a dobré nálady se od nich člověk nakazí téměř okamžitě.

Komentáře

Oblíbené příspěvky