Apalucha 2018

Naše tradiční letní akce roste. Zvětšuje se nám parta dětí, dospěláci obohatili program o legendární běh Rokytnice- Dvoračky, hambáče a fotbálek. Léto vítej!

V pátek před odjezdem do Krkonoš jsme si s Pájou ještě střihli roli kasařů na kitlovské akci "Den otevřených sudů". Rodinná firma, kde Pavel pracuje, se kvapem rozrůstá, do famílie syrobů přibyl černý rybíz a my jsme neudělali v kase žádnou sekyru. Uf.

Následoval přesun do hor a večerní pečení buřtíků, ze kterého některé (kdoví proč?) pronásledoval ranní bohehlav. Sekce ženy a děti se poté již vydala směrem Dvoračky. Kluci si vyrobili před závodem fotbalové hřiště a uspořádali benefiční match, kde duo PP porazilo J(z)D.
Dícčí parta si čekání na Dvoračkách zpestřila zelňačkou a čerstvou dvoračkovskou houskou, poté jen čekala na běžce. K velké radosti za první trojicí dorazil apaluší tým Pája - Pavlik - Honza po chvilce doplněný i Dankem. Kluci obsadili 4.-6. místo a tak jsme dokonce shrábli finanční odměnu. Závody probíhaly v příjemné rodinné atmosféře, určitě je zařadíme do programu i příště. Velký obdiv patří zejména rokytnické rodině Šírových, která krom funkce hlavních pořadatelů i běžela. 


Po bohaté tombole, kde nám jen o fous unikly podprdelníky k ohni (za rok budou naše), jsme se vydali utratit naši výhru o pár vrstevnic níže do Big Food Garage. Ta se nachází na příjemné vrstevnicové cestě směrem k nám na chaloupku. Osm poctivých hambáčů zahnalo hlad a my jsme se pak jen skutáleli na základnu. Velkým plusem je i venkovní ležení u hospody.


Cestou domů jsme potkali i jednu úžasnou 4D reklamu na hospůdku s pivem. Vysekaná 15 metrová písmena na protějším svahu, byla prostě geniální.

No a v neděli už byl čas akorát tak uklidit (Z+A+D+E+D+P+L+J)/loupnout 20 km výběh (P+P+H), k Voctovi na oběd a pak do kavárny Pralinka, kam jsme měli ze závodů poukaz na presso zdarma. Přidali jsme dortík nebo zmrzku a sladká tečka za příjemným horským víkendem byla napsána. 

Tak zase za rok?


Komentáře

Oblíbené příspěvky