44vrcholů: Jetřichovice 6.9.

Tak jsme konečně vyrazili na projekt firmy Inov8: 44 vrcholů a to na vrchol #31 do Jetřichovic v Českosaském Švýcarsku. Naštěstí máme doma jen jedny hodinky s GPS, takže já jsem se mohla jít procournout po okolí a Pája na mě nemusel (pro mě potupně) po doběhnutí čekat. Jaké to bylo?

Než jsme dojeli na místo určení pěkně jsme se navztekali. V České Kamenici je zavřený přejezd a doporučená objížďka vás dovede do Dolního Prysku, kde se pro změnu opravuje most. A tak jsme se po 20 minutách objevili opět na kopci v Kamenickém Šenově a mohli jsme to zkusit z druhé strany. Proč v ČR neumíme vytvořit kloudnou objížďku?!

Jetřichovice nás přivítaly krásnou siluetou Mariiny vyhlídky a Havraní skály. Najít restauraci, kde si dojdeme na záchod a kafe, se nám povedlo až na čtvrtý pokus. Vše ostatní zavřeno, zabarikádováno.Hoteliéři už to asi pro letošek zabalili. Na druhou stranu musím pochválit skvěle vybavené infocentrum (bohužel bez WC). Nabízí spoustu užitečných letáků a průvodců. Je znát, že NP Českosaské Švýcarsko čile spolupracuje s německou stranou. Obvykle mi totiž české propagační materiály připadají spíše jako parodie sloužící k dezorientaci návštěvníků.

Pája vyběhl na trasu a já, znavená po víkendovém o-snažení, jsem se mohla u kávičky začíst do mapy. Následně jsem vyrazila na Mariinu vyhlídku kolem staré budovy ozdravovny. V lese nikdo, listy zabarvené do červena i žluta. Cestou jsem potkala i požárový les, který se rozhodl nechat svému osudu, což vysvětlují na četných info cedulích. Tenhle přístup se mi líbí, jen ať má příroda trochu volnosti. Z vršku Mariiny vyhlídky bylo vidět daleko a doufám, že se sem někdy vypravíme na trochu delší dobu, neboť hned po dobytí vršku jsem dole slyšela Páju, jak kolem probíhá. Měli jsme ještě celkem dlouhou cestu domů, takže jen vyfotit panoramata a šup do nížiny. Doma na gauči, jsme zjistili, že trasa výzvy vede drobet jinudy. Tak pokud se někdo chystáte, pozor na modrou v Rynarticích.

Komentáře

  1. Jééé, to mě mrzí, že vás moje město takhle vypeklo! Snad si někdy spravíte názor, Česká Kamenice je super na túry a na běhání:-)
    A díky za připomenutí 44vrcholů...tuším, že ty Jetřichovice zítra končí, tak si asi udělám pauzu mezi učením a půjdu si trasu taky proběhnout...

    OdpovědětVymazat
  2. To 100% jdi, trasa byla podle Pavla úplně úžasná. Na Kamenici nenadáváme, spíš na cestáře. Chápu, že opravují, ale proč to neoznačí je mi záhadou. Držím palce na to DSH :-) !

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky