Střípky májové-červnové

Víte, jak poznat autorskou krizi? Začnou se hromadit články, které popisují opravdu dlouhé časové úseky. Třeba jako ten následující :-).
ME(EEE...)
Ještě v máji si Pája zaběhl své druhé Mistrovství Evropy, které letos hostily Jeseníky. Společně se Sosákem a Zuzkou jsme tam jeli až ve čtvrtek. Díky GPS přenosům jsme ovšem infarktové stavy mohli zažívat i na dálku. Díky techniko! Ačkoliv nejsem žádný alkoholik, kvalifikaci klasiky odskákal zbyteček slivovice, krčící se už nějaký ten měsíc na poličce mezi knihami. Další dny už nám náš milý reproš ordinoval menší dávky vzrušení. Konečné 20. místo na kláse a výborný výkon ve štafetách zaslouží pochvalu. Rozhodně taky musím zmínit úžasné 6.místo Šédi na mejdlu a nádherné, napínavé štafety, kdy museli být spokojeni snad všichni čeští orienťáčtí fanoušci! Moje víkendové snažení ve stejném lese v elitní kategorii dam byl ovšem pěkný propadák. Mejdlo (bez mých postupů) a klása.
Nesmím zapomenout na KPČ do Jeskyní na Pomezí a na Boží horu, které jsme zařadili mezi fanouškovskou a závodní činnost.

ČPŠ Brncko
Hned další víkend jsme si jeli zaběhat k Brnu. Dostavily se vzpomínky na bakalářská léta v tomto městě a taky vděčnost, že už bydlím zase v horách. Oba jsme běželi jen štafety. Pája si natáhl šunku (čti krejčovský sval) a já se prostě nechci ploužit po městě. Vím, blbá výmluva. Na druhou stranu jsem oba dva dny běžela svůj nenáviděný první úsek, jen proto, aby mi už nevadil. To se taky povedlo. Nevadí mi, ale taky mi nejde :-)
Sobota/červená: Cestou na trojku jsem se dostala na čelo balíku (poprvé od mých 18 let). Dost mě to vzalo a tak jsem se běžela podívat na jinou farstu. Celý výkon jsem následně vyšperkovala v závěrečné pytlíku, kde jsem naběhla do jiného údolí a vynechala 100, pro kterou jsem se musela vrátit. Naštěstí moje spoluštafetnice (Dádule, Denča) zaply turbo a tak jsme slavily vítězství, stejně jako naši muži (Sosák, Pája, Ňuf).

V neděli/žlutomodrá jsem chtěla podat bojovný výkon. To se povedlo. Spolu s Bořanem jsme přeběhli odbočku na start a vyrazili na diváckou kontrolu. Jedničku už jsem ale razila s Janďou Knapovou (která pro únavu vyklusávala a nás ostatní porazila jen o tři minuty :-)). Dohnat ostatní mě stálo dost sil a tak jsem zazdila dvojku. Měla jsem vymyšlenou krásnou, jednoduchou obíhačku, ale protože za mnou nikdo nešel, zbaběle jsem se vydala za nimi do svahu. Stálo mě to skoro dvě minuty.... Pro umocnění dojmu jsem si pak ještě v terénu mezi 11. a 12. kontrolou "nakreslila" uši. Sakumprásk, další 2 minuty. Ale už mě alespoň ty první úseky nestresují. Muži ve stejném složení opět nejlepší, naše dámské áčko 2...

Výběhy
Taky musím zmínit, že společné výběhy po kratší pauze opět pokračují. Pokaždé se jezdíme proběhnout do jiné části Liberce a je to fajn, fajn, fajn....

Škola
Trochu stres poslední dobou musím říct. Nahrnulo se na nás spousta projektů, seminárek, prezentací... A bohužel minimálně do 15.7. se z toho nevyhrabu. Navíc obě moje zkoušky připadly na týden, kdy bych měla být v Krčkovicích... Moc nevím, co s tím. Nějak to ale dopadne, to je jistota.

Bydlení
Už jsme pořádně zabydlení na terase. Minulý týden Pája sestavil gril a já jsem zasadila svou milovanou levanduli. Od dědy jsme dostali sazenice rajčat a paprik. V bytě nám přibyla skříň do ložnice, ale prozatím je v horizontální fázi a zabírá veškeré volné místo.


Nominačky a Jukola
Tento týden Pája válčil ve Strömstadu o nominaci na MS a šlo mu to více než dobře. Na middle utrpěl vítězství, na kláse i přes dvě obrovské chyby obsadil místo druhé. Uvidíme, jak nominace dopadnou :-) Nyní už si nahřívá svaly v sauně kdesi v Laaperaantě, o víkendu se tu totiž běží orienťácký svátek... Jukola.

-TERÄ VILTÄÄ-

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky