IHI Zittau, 12.8.-?

Asi největší výzvou tohoto léta je absolvování intenzivního kurzu na VŠ institutu v německé Žitavě, v září úspěšné složení zkoušky DSH a v říjnu nástup na tuto univerzitku do magisterského studia. 
Čeká mě ještě spousta práce, což ostatně potvrdil už první týden- ráno vstávání před 6, návrat domů kolem 17.hodiny, domácí úkoly...

Držte mi palce!

Komentáře

  1. Ahoj, narazila jsem na Tvůj blog, protože hledám někoho, kdo studuje na IHI Zittau a pověděl mi nějaké své zkušenosti...na tuto školu bych se totiž také chtěla hlásit na navazující studium.
    Prozradíš mi, jaké jsou Tvé první dojmy ze studia? Jaký byl jazykový kurz a jestli bylo obtížné se na školu dostat? Moc děkuju, Verča

    OdpovědětVymazat
  2. Ahój, to je supr, že máš zájem IHI zkusit. Přijímačky vlastně žádné nejsou, jen musíš doložit jazykovou úroveň a splnit předchozí studium ( to není až tak horké- jako předchozí studium pro managment uznali i psychologii, germanistiku...). K dispozici je jazykový kurz. Takže časově:

    do 15.7. přihláška- je nutné nechat si na to trochu času, některé dokumenty se musí nechat přeložit překladatelem s "kulatým" razítkem (cca 2000 Kč)

    KURZ- srpen až začátek září, je opravdu (psychicky) náročný, ale na zkoušku tě připraví skvěle. Ikdyž třeba trochu plaveš v gramatice jako já. Pokud nastoupíš na IHI je bezplatný, jinak 500 E.

    DSH zkouška - kurz tě na ní opravdu dobře připraví. Já jsem v průběhu docela "padala na hubu", protože jsem dojížděla a dál podnikala různé svoje aktvity v ČR ( Liberec). Pokud ji složíš alespoň na úroveň 2 (67%), jsi přijatá ke studiu.

    STUDIUM- zatím je to taková horská dráha. Někdy všemu rozumím a užívám si to. Někdy je učiteli špatně rozumět a předmět taky nevypadá nijak lehce. A IHI celkově?

    + rodinné prostředí ( na oboru je nás 24, ti kdo bydlí v Žitavě, chodí téměř každý den spolu do hospody, fitka nebo jen courat městem)

    + pestrost třídy ( 11 němců, 5 číňanek, 3 češi, 1 kazaška, 1 maďarka, 1 rumunka, 2 ukrajinci)

    + nadstandartní výuka jazyků ( z pohledů bývalé studentky české univerzity)- na ájinu máme 2 rodilé mluvčí, na němčinu stejnou učitelku jako na kurzu, která to do nás hustí horem dolem, ale má to skvělé výsledky)

    + vstřícnost učitelů, studijního oddělení, německých spolužáků

    + po případném dostudování máš na hlavičce diplomu napsáno TU Dresden, což je 3. nejlepší univerzita v Německu

    - rozvrh je předem daný ( v pondělí máme jednou za 14 dní jednu hodinu, v pátek až do 17. hodin)

    - odlišný semestr ( zimní říjen- únor, letní duben-srpen!!), je to trochu těžké zkoordinovat se s kamarády v ČR

    - náročnost ?! ještě jsem neměla zkouškové, ale ve většině předmětů se píše až na konci semestru tzv. Klausur na 2 hodiny + během semestru nějaká případová studie. Žádné průběžné testy, ale vše pěkně na konci... Což třeba pro Tebe může být výhoda. Některým přednášejícím je rozumět skvěle, někomu moc ne.

    Tady jsou nějaké jejich informace: http://www.ihi-zittau.de/cms/cz/35/Magistersk%C3%A9-obory/ .Pokud budeš chtít vědět víc, ozvi se mi na e-mail: valesova_jana@centrum.cz

    Jestli máš jen trochu chuť, určitě to zkus! :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky